LuontoMieli

LuontoMieli-hankkeen tavoitteena on laajentaa ja vakiinnuttaa luonnon hyvinvointivaikutuksiin perustuvien Green Care -palvelumallien käyttöä mielenterveyden edistämisessä ja osallisuuden lisäämisessä Pohjanmaan alueella.

Kaksivuotisen hankkeen aikana (2023-2024) tullaan järjestämään luontolähtöistä ennaltaehkäisevää toimintaa Miellen asiakkaille ja lisäämään alueen Green Care -osaamista yhteistyössä Vaasan yliopiston, VAMKin, Vaasan kaupungin ja alueen Green Care -yrittäjien kanssa. Hanketta rahoittavat Aktion Österbotten ja Keskitien säätiö.

Lisätietoja hankkeesta

Mielenturvaa

Mielle ry on osa huhtikuussa 2022 perustettua Mielenturvaa-verkostoa, jonka tavoitteena on taklata työelämän mielenterveyskriisiä yhteisvoimin. Verkoston luoman Mielenturvaa-mallin avulla kaikki suomalaiset työpaikat halutaan haastaa mukaan vahvistamaan mielenterveyttä ja tarjoamaan kattavampia mielenterveyspalveluita.

Verkoston perustajina ovat keskeiset työelämän toimijat: Akava, Barona, Ellun Kanat, Heltti, Hyvinvointiala HALI ry, Janssen, Kukunori ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Mehiläinen, SAK, STTK ja Vincit.

Lisätietoja verkostosta

 

Ääni kokemus­asiantuntijuudelle

Ääni kokemusasiantuntijuudelle – En röst åt erfarenhetsexpertisen oli vuosina 2020-2022 toiminut hanke. Tavoitteena oli luoda Pohjanmaan alueelle toimiva järjestelmä kokemusasiantuntijoiden koordinointiin, perus- ja jatkokoulutuksiin sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kouluttamiseen. Hanke on päättynyt.

Tutustu hankkeen aineistoihin