Ajankohtaista Mahiksessa

Viikko-ohjelma ja ryhmien kuvaukset

Elämäntaidot

 • Leivontaryhmä ke klo 9.30-10.3
  Tule mukaan leipomaan yhdessä erilaisia herkkuja Mahikselle. Leipojat saavat maistiaiset.
 • Rentoutus to klo 9.30-10
  Rentoutuminen on tärkeä osa meidän jokaisen hyvinvointia. Tässä ryhmässä kokeilemme erilaisia rentoutusharjoituksia, joista voi löytyä sinulle sopiva tapa rentoutua.
 • Opitaan yhdessä-ryhmä ke klo 12.30-14.30
  Opitaan yhdessä on kulttuuripainotteinen ryhmä, jossa opitaan yhdessä kulttuurista.

Luovuus

 • Gospel ma klo 9.30-10.30 (vertaisohjaaja)
  Kuunnellaan yhdessä hengellistä musiikkia. Halutessasi voit tuoda myös omia cd-levyjä kuunneltavaksi. Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Voimabiisi pe klo 9.30-10.30 (vertaisohjaaja)
  Mikä on sinun voimabiisisi? Voimabiisi on kappale, josta saat energiaa, iloa ja tietenkin – voimaa. Genrellä ei ole väliä, kunhan biisi saa sinut hyvälle tuulelle! Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Luova ryhmä ma klo 12.30-14.50 & pe klo 12.30-13.50
  Luovassa ryhmässä pääset toteuttamaan erilaisia kädentaitoja.
 • Some-ryhmä pe klo 12.30-13.50
  Tervetuloa Mahiksen Sosiaalisen Median -tiimiin! Perjantaisin päivitetään Mahiksen sosiaalista mediaa ja nettisivuja. Suunnitellaan yhdessä ryhmän aikana päivitysten sisältöä ja opetellaan sosiaalisen median käyttöä ja mainosten tekoa. Tiimissä voit esimerkiksi kirjoittaa luovaa tekstiä tai kertomuksen Mahiksen tapahtumista ja valokuvata. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Liikunta

 • Taukoliikunta ma klo 10.30-10.45, ti klo 10.30-10.45 sekä pe klo 10.30-10.45
  Otetaan yhdessä lyhyt tauko liikunnalle, vetreytetään lihaksia ja venytellään!
 • Kävelyfutis ma klo 14.00-15.00
  Kävelyfutista pelataan Urheilukeskuksella (Ruutikellarintie 6) joka maanantai hyvällä meiningillä. Tule mukaan pelaamaan ja tutustumaan lajiin, tarvitset mukaan vain sisäkengät ja rennot vaatteet!
 • Kuntoillaan yhdessä ti klo 12.30-13.30
  Kuntoillaan yhdessä Mahiksella käyttäen kahvakuulia, käsipainoja ja vastuskuminauhoja. Alussa tehdään lyhyt lämmittely, jonka jälkeen saa tehdä omaa tahtia koko vartalon lihaskuntoliikkeitä. Lopuksi venytellään. Tässä ryhmässä voidaan lähteä kuntoilemaan välillä myös muualle, kuten kuntosalille, uimaan tai pelaamaan sulkapalloa – näistä kerroista tiedotetaan erikseen Mahiksen nettisivuilla. Ideoidaan ja liikutaan yhdessä!
 • Uimahalliryhmä ti klo 8.00-10.00
  Miltä kuulostaisi aloittaa tiistai uinnin merkeissä?
  Vesi on erinomainen liikuntaympäristö ja siellä liikkuminen sopii lähes kaikille. Uinti parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia.
  Tapaaminen uimahallin aulassa 8.00-8.15, jolloin ohjaajalta voi ostaa uimahallilipun. Uintimaksuun sisältyy myös kuntosalin käyttö.

Voimaa vertaisuudesta

 • Yhteisökokoukset
  Jäsenkokouksissa voit vaikuttaa Mahiksen toimintaan keskustelemalla kokouksessa mm. Mahiksen päivittäisestä arjesta ja rutiineista, toivomuksia toiminnan sisällöstä jne.
 • Tehdään yhdessä to 13.00-15.00
  Tehdään yhdessä, on kerran viikossa kokoontuva toiminnallinen ryhmä, jonka ohjelma suunnitellaan yhdessä ryhmään osallistujien kanssa. Käydään esimerkiksi minigolfaamassa, luontoretkillä, onkiretkillä, pelataan lautapelejä ja kuunnellaan musiikkia. Tule sellaisena kuin olet!
 • Antaa äänten kuulua to klo 9.45-10.45
  Äänten kuuleminen ei välttämättä ole ongelma. Ongelma muodostuu yleensä tavasta, jolla äänien kanssa koetetaan tulla toimeen. Tule rohkeasti mukaan antamaan vertaistukea sekä saamaan tietoa ja jakamaan omia kokemuksia.

 

Neljä teemaa

Elämäntaidot

Keskitytään vahvistamaan jokapäiväisiä taitoja, mikä sopiikin hyvin matalan kynnyksen toimintaan. Arjenhallintaa, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta ja pystyvyyden tunnetta kartutetaan luentojen ja käytännön kautta.

Luovuus

Tuetaan luovuutta, edistetään itseilmaisutaitoja sekä tuetaan mielen hyvinvointia.

Liikunta

Tukea ja kannustusta liikkumiseen. Liikuntaa tuttujen lajien parissa, mutta myös uusien liikuntamuotojen kokeilua.

Voimaa vertaisuudesta

Kokonaisuus muodostuu erilaisista vertaistukiryhmistä, keskusteluryhmästä, luennoista ja vertaiskeskusteluista. Vertaistuki tarjoaa sekä henkistä että konkreettista käytännön tukea, mikä voi toimia suurena apuna kuntoutumisessa.