Ajankohtaista Mahiksessa

Ryhmien kuvaukset

Elämäntaidot

 • Leivontaryhmä 
  Tule mukaan leipomaan yhdessä erilaisia herkkuja Mahikselle. Leipojat saavat maistiaiset.
 • Rentoutus 
  Rentoutuminen on tärkeä osa meidän jokaisen hyvinvointia. Tässä ryhmässä kokeilemme erilaisia rentoutusharjoituksia, joista voi löytyä sinulle sopiva tapa rentoutua.
 • Opitaan yhdessä-ryhmä 
  Opitaan yhdessä on kulttuuripainotteinen ryhmä, jossa opitaan yhdessä kulttuurista.

Luovuus

 • Gospel (vertaisohjaaja)
  Kuunnellaan yhdessä hengellistä musiikkia. Halutessasi voit tuoda myös omia cd-levyjä kuunneltavaksi. Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Voimabiisi (vertaisohjaaja)
  Mikä on sinun voimabiisisi? Voimabiisi on kappale, josta saat energiaa, iloa ja tietenkin – voimaa. Genrellä ei ole väliä, kunhan biisi saa sinut hyvälle tuulelle! Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Luova ryhmä 
  Luovassa ryhmässä pääset toteuttamaan erilaisia kädentaitoja.
 • Some-ryhmä 
  Tervetuloa Mahiksen Sosiaalisen Median -tiimiin! Perjantaisin päivitetään Mahiksen sosiaalista mediaa ja nettisivuja. Suunnitellaan yhdessä ryhmän aikana päivitysten sisältöä ja opetellaan sosiaalisen median käyttöä ja mainosten tekoa. Tiimissä voit esimerkiksi kirjoittaa luovaa tekstiä tai kertomuksen Mahiksen tapahtumista ja valokuvata. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Liikunta

 • Taukoliikunta 
  Otetaan yhdessä lyhyt tauko liikunnalle, vetreytetään lihaksia ja venytellään!
 • Kävelyfutis 
  Kävelyfutista pelataan Urheilukeskuksella (Ruutikellarintie 6) joka maanantai hyvällä meiningillä. Tule mukaan pelaamaan ja tutustumaan lajiin, tarvitset mukaan vain sisäkengät ja rennot vaatteet!
 • Kuntoillaan yhdessä 
  Kuntoillaan yhdessä Mahiksella käyttäen kahvakuulia, käsipainoja ja vastuskuminauhoja. Alussa tehdään lyhyt lämmittely, jonka jälkeen saa tehdä omaa tahtia koko vartalon lihaskuntoliikkeitä. Lopuksi venytellään. Tässä ryhmässä voidaan lähteä kuntoilemaan välillä myös muualle, kuten kuntosalille, uimaan tai pelaamaan sulkapalloa – näistä kerroista tiedotetaan erikseen Mahiksen nettisivuilla. Ideoidaan ja liikutaan yhdessä!
 • Uimahalliryhmä 
  Miltä kuulostaisi aloittaa tiistai uinnin merkeissä?
  Vesi on erinomainen liikuntaympäristö ja siellä liikkuminen sopii lähes kaikille. Uinti parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia.
  Tapaaminen uimahallin aulassa 8.00-8.15, jolloin ohjaajalta voi ostaa uimahallilipun. Uintimaksuun sisältyy myös kuntosalin käyttö.

Voimaa vertaisuudesta

 • Yhteisökokoukset
  Jäsenkokouksissa voit vaikuttaa Mahiksen toimintaan keskustelemalla kokouksessa mm. Mahiksen päivittäisestä arjesta ja rutiineista, toivomuksia toiminnan sisällöstä jne.
 • Tehdään yhdessä 
  Tehdään yhdessä, on kerran viikossa kokoontuva toiminnallinen ryhmä, jonka ohjelma suunnitellaan yhdessä ryhmään osallistujien kanssa. Käydään esimerkiksi minigolfaamassa, luontoretkillä, onkiretkillä, pelataan lautapelejä ja kuunnellaan musiikkia. Tule sellaisena kuin olet!
 • Antaa äänten kuulua 
  Äänten kuuleminen ei välttämättä ole ongelma. Ongelma muodostuu yleensä tavasta, jolla äänien kanssa koetetaan tulla toimeen. Tule rohkeasti mukaan antamaan vertaistukea sekä saamaan tietoa ja jakamaan omia kokemuksia.

 

Neljä teemaa

Elämäntaidot

Keskitytään vahvistamaan jokapäiväisiä taitoja, mikä sopiikin hyvin matalan kynnyksen toimintaan. Arjenhallintaa, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta ja pystyvyyden tunnetta kartutetaan luentojen ja käytännön kautta.

Luovuus

Tuetaan luovuutta, edistetään itseilmaisutaitoja sekä tuetaan mielen hyvinvointia.

Liikunta

Tukea ja kannustusta liikkumiseen. Liikuntaa tuttujen lajien parissa, mutta myös uusien liikuntamuotojen kokeilua.

Voimaa vertaisuudesta

Kokonaisuus muodostuu erilaisista vertaistukiryhmistä, keskusteluryhmästä, luennoista ja vertaiskeskusteluista. Vertaistuki tarjoaa sekä henkistä että konkreettista käytännön tukea, mikä voi toimia suurena apuna kuntoutumisessa.