Ajankohtaista Mahiksessa

Ryhmien kuvaukset

Elämäntaidot

 • Leivontaryhmä
  Tule mukaan leipomaan yhdessä helppoja herkkuja Mahikselle. Leipojat saavat maistiaiset. Ilmoittautumiset Heidille ennakkoon keskiviikkoisin, sillä paikkoja on rajoitetusti.
 • Talon askareet
  Pidämme yhdessä huolta Mahiksen tiloista, mikä taas edistää yleistä viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi olohuoneen imurointi, pöytien ja pölyjen pyyhkiminen, lumen luominen tai vaikkapa roskien vienti.

Luovuus

 • Gospel (vertaisohjaaja)
  Kuunnellaan yhdessä hengellistä musiikkia. Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Minun musiikkia (vertaisohjaaja)
  Ryhmässä saa esittää kappaletoiveita joista sitten voidaan myös keskustella. Genrellä ei ole väliä, kunhan biisi saa sinut hyvälle tuulelle! Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Luova ryhmä
  Luovassa ryhmässä pääset toteuttamaan erilaisia kädentaitoja.
 • Luova kirjoittaminen
  Luova kirjoittaminen on taito, jota jokainen voi kehittää erilaisten harjoitusten ja kirjoitusvinkkien avulla. Kirjoittamisen taito on niin kuin mikä tahansa taito, harjoittelemalla sen voi oppia jokainen. Myös sinä voit oppia kirjoittamaan luovasti ja vapaasti. Ryhmässä teemme pieniä harjoitteita, joiden avulla etenemme kohti luovaa kirjoittamista. Tervetuloa mukaan!
 • Karaoke
  Keskiviikkoisin laulu raikaa Mahiksella. Tule mukaan laulamaan lempikappaleitasi tai vain kuuntelemaan hyvää musiikkia hyvässä seurassa.

Liikunta

 • Taukoliikunta
  Otetaan yhdessä lyhyt tauko liikunnalle, vetreytetään lihaksia ja venytellään!
 • Kävelyfutis
  Kävelyfutista pelataan Urheilukeskuksella (Ruutikellarintie 6) joka maanantai hyvällä meiningillä. Tule mukaan pelaamaan ja tutustumaan lajiin, tarvitset mukaan vain sisäkengät ja rennot vaatteet!
 • Liikutaan yhdessä
  Tutustutaan yhdessä liikuntalajien laajaan valikoimaan. Ryhmän toiminta suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa erilaiset tavoitteet ja kiinnostuksen kohteet huomioon ottaen. Kokeillaan ja innostutaan liikunnasta yhdessä – hyvässä porukassa!
 • Uimahalliryhmä
  Miltä kuulostaisi aloittaa tiistai uinnin merkeissä?
  Vesi on erinomainen liikuntaympäristö ja siellä liikkuminen sopii lähes kaikille. Uinti parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia.
  Tapaaminen uimahallin aulassa 8.00-8.15, jolloin ohjaajalta voi ostaa uimahallilipun. Uintimaksuun sisältyy myös kuntosalin käyttö.

Voimaa vertaisuudesta

 • Yhteisökokoukset
  Yhteisökokouksissa voit vaikuttaa Mahiksen toimintaan keskustelemalla kokouksessa mm. Mahiksen päivittäisestä arjesta ja rutiineista, esittää toivomuksia toiminnan sisällöstä jne. Kokouksia järjestetään kerran kuukaudessa.
 • Tehdään yhdessä
  Tehdään yhdessä, on kerran viikossa kokoontuva toiminnallinen ryhmä, jonka ohjelma suunnitellaan yhdessä ryhmään osallistujien kanssa. Käydään esimerkiksi minigolfaamassa, luontoretkillä, onkiretkillä, pelataan lautapelejä ja kuunnellaan musiikkia. Tule sellaisena kuin olet!
 • Voimavararyhmä
  Voimavararyhmässä tarkastelemme voimavaroja monipuolisesti erilaisista näkökulmista. Aihetta käsitellään voimavaravalmennuksen työkirjan tarjoamien harjoitusten avulla sekä ryhmässä keskustellen. Toiminnan tarkoitus on johdatella etsimään omia sisäisiä voimavaroja, vahvuuksia ja kannustaa myönteisiin muutoksiin arjessa. Tämä ryhmä vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Luonto

 • Luontoryhmä
  Pidemmille retkille pidennämme aikaa tarvittaessa. Jos olet kiinnostunut luonnosta, niin kannattaa tulla mukaan ryhmään. Ryhmän tarkoitus on virkistäytyä ja saada luontokokemuksia. Ryhmässä suunnittelemme ja toteutamme yhdessä pieniä retkiä lähiluontoon. Tervetuloa mukaan!

 

Neljä teemaa

Elämäntaidot

Keskitytään vahvistamaan jokapäiväisiä taitoja, mikä sopiikin hyvin matalan kynnyksen toimintaan. Arjenhallintaa, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta ja pystyvyyden tunnetta kartutetaan luentojen ja käytännön kautta.

Luovuus

Tuetaan luovuutta, edistetään itseilmaisutaitoja sekä tuetaan mielen hyvinvointia.

Liikunta

Tukea ja kannustusta liikkumiseen. Liikuntaa tuttujen lajien parissa, mutta myös uusien liikuntamuotojen kokeilua.

Voimaa vertaisuudesta

Kokonaisuus muodostuu erilaisista vertaistukiryhmistä, keskusteluryhmästä, luennoista ja vertaiskeskusteluista. Vertaistuki tarjoaa sekä henkistä että konkreettista käytännön tukea, mikä voi toimia suurena apuna kuntoutumisessa.