Ajankohtaista Mahiksessa

Ryhmien kuvaukset

Elämäntaidot

 • Leivontaryhmä
  Tule mukaan leipomaan yhdessä helppoja herkkuja Mahikselle. Leipojat saavat maistiaiset. Ilmoittautumiset Heidille ennakkoon keskiviikkoisin, sillä paikkoja on rajoitetusti.
 • Selviytymiskurssi itsenäisestä kokkauksesta
  Alkaa 8.2. Vaatii ilmoittautumisen ennakkoon. Ryhmässä määritetään omaa ruokavaliota, opetellaan kuinka tehdä järkeviä ruokahankintoja ja keskitytään suunnitelmallisuuden tärkeyteen ja näiden lisäksi kokkaillaan yhdessä. Yksi ryhmä kokoontuu 8 viikon ajan keskiviikko iltapäivisin.
 • Talon askareet
  Pidämme yhdessä huolta Mahiksen tiloista, mikä taas edistää yleistä viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi olohuoneen imurointi, pöytien ja pölyjen pyyhkiminen, lumen luominen tai vaikkapa roskien vienti.
 • Rentoutus
  Tiista-iltapäivisin otamme pienen hetken rentoutukselle.  “Rentoutuminen hoitaa mieltä ja kehoa monella tapaa. Se vähentää kuluttavia jännitystiloja ja tehostaa kehon voimavarojen palautumista.” Tule mukaan ohjattuun rentoutushetkeen.

Luovuus

 • Luova ryhmä
  Luovassa ryhmässä pääset toteuttamaan erilaisia kädentaitoja.
 • Luova ilmaisu
  Luovuus on määritelty ihmisen kyvyksi tuottaa uutta. Tässä ryhmässä teemme pieniä harjoitteita eri ilmaisualueilta ja herättelemme omaa luovuuttamme. Tervetuloa mukaan!
 • Karaoke
  Keskiviikkoisin laulu raikaa Mahiksella. Tule mukaan laulamaan lempikappaleitasi tai vain kuuntelemaan hyvää musiikkia hyvässä seurassa.
 • Kohti viikonloppua
  Laskeudutaan yhdessä kohti viikonloppua esimerkiksi elokuvaa katsellen, musiikkia kuunnellen tai vaikka rentoutuen.

Liikunta

 • Taukoliikunta
  Otetaan yhdessä lyhyt tauko liikunnalle, vetreytetään lihaksia ja venytellään!
 • Kävelyfutis
  Kävelyfutista pelataan Urheilukeskuksella (Ruutikellarintie 6) joka maanantai hyvällä meiningillä. Tule mukaan pelaamaan ja tutustumaan lajiin, tarvitset mukaan vain sisäkengät ja rennot vaatteet!
 • Liikutaan yhdessä
  Tutustutaan yhdessä liikuntalajien laajaan valikoimaan. Ryhmän toiminta suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa erilaiset tavoitteet ja kiinnostuksen kohteet huomioon ottaen. Kokeillaan ja innostutaan liikunnasta yhdessä – hyvässä porukassa!
 • Uimahalliryhmä
  Miltä kuulostaisi aloittaa tiistai uinnin merkeissä?
  Vesi on erinomainen liikuntaympäristö ja siellä liikkuminen sopii lähes kaikille. Uinti parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia.
  Tapaaminen uimahallin aulassa 8.00-8.15, jolloin ohjaajalta voi ostaa uimahallilipun. Uintimaksuun sisältyy myös kuntosalin käyttö.
 • Futsal eli sisäjalkapallo
  Pelaamme futsalia Urheilukeskuksessa FC Kiiston valmentajien opastuksella joka toinen keskiviikko.

Voimaa vertaisuudesta

 • Yhteisökokoukset
  Yhteisökokouksissa voit vaikuttaa Mahiksen toimintaan keskustelemalla kokouksessa mm. Mahiksen päivittäisestä arjesta ja rutiineista, esittää toivomuksia toiminnan sisällöstä jne. Kokouksia järjestetään kerran kuukaudessa.
 • Keskusteluryhmä
  Keskustellaan yhdessä valituista aiheista, toista kunnioittaen ja kuunnellen
 • Parempi itsetunto
  Hyvä itsetunto on jokaisen ihmisen perusoikeus. Se auttaa ihmistä tuntemaan itsensä arvokkaaksi ja hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Ryhmässä harjoitusten avulla kehität itsetuntemusta ja saat rohkeutta olla enemmän se, kuka olet.
 • Gospel (vertaisohjaajan vetämä)
  Kuunnellaan yhdessä hengellistä musiikkia. Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.
 • Minun musiikkiani (vertaisohjaajan vetämä)
  Ryhmässä saa esittää kappaletoiveita, joista sitten voidaan myös keskustella. Genrellä ei ole väliä, kunhan biisi saa sinut hyvälle tuulelle! Ryhmä pidetään vapaaehtoisvoimin.

Luonto

 • Luontoryhmä
  Jos olet kiinnostunut luonnosta, niin kannattaa tulla mukaan ryhmään. Ryhmän tarkoitus on virkistäytyä ja saada luontokokemuksia. Ryhmässä suunnittelemme ja toteutamme yhdessä pieniä retkiä lähiluontoon. Pidemmille retkille pidennämme aikaa tarvittaessa. Tervetuloa mukaan! 
 • Green Care-toiminta
  Green Care toiminta näkyy Mahiksen toiminnassa mm. viherkasveissa joita Mahiksella on runsaasti ja joiden hoitoon kävijät osallistuvat. Keväisin esikylvämme kasveja joita sitten istutamme pihamme hyötykasvimaalle. Käytämme luonnon materiaaleja osana kädentaitoja ja hyödynnämme metsän antimia myös keittiön puolella.

 

Neljä teemaa

Elämäntaidot

Keskitytään vahvistamaan jokapäiväisiä taitoja, mikä sopiikin hyvin matalan kynnyksen toimintaan. Arjenhallintaa, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta ja pystyvyyden tunnetta kartutetaan luentojen ja käytännön kautta.

Luovuus

Tuetaan luovuutta, edistetään itseilmaisutaitoja sekä tuetaan mielen hyvinvointia.

Liikunta

Tukea ja kannustusta liikkumiseen. Liikuntaa tuttujen lajien parissa, mutta myös uusien liikuntamuotojen kokeilua.

Voimaa vertaisuudesta

Kokonaisuus muodostuu erilaisista vertaistukiryhmistä, keskusteluryhmästä, luennoista ja vertaiskeskusteluista. Vertaistuki tarjoaa sekä henkistä että konkreettista käytännön tukea, mikä voi toimia suurena apuna kuntoutumisessa.