Mielle ry tarjoaa verkkoalustan, jossa kokemusasiantuntijat voivat lisätä omaa näkyvyyttään ja markkinoida osaamistaan. Mielle ei kuitenkaan toimi välikätenä työtehtävien välityksessä.

Miten pääsen mukaan?

Jos olet kiinnostunut toimimaan kokemusasiantuntijana ja toivoisit saavasi omat tietosi sivustolle, ole ensin sähköpostitse yhteydessä kokemusasiantuntijaneuvojaamme: sini.kirvesmaki@miellery.fi. Tätä kautta saat lisätietoja siitä, mitä edellytämme sekä linkin lomakkeeseen, jonka kautta omat profiilitiedot voi jättää.

Omien tietojen täyttäminen lomakkeelle

Jos voit tehdä toimeksiantoja sekä suomeksi että ruotsiksi, kannattaa lomake täyttää molemmilla kielillä. Muista myös lähettää kuvasi. Profiilisi päivittäminen tapahtuu n. kahden viikon kuluessa, loma-aikana n. kuukauden kuluessa.

Kun profiilisi on julkaistu

Muistathan tarkistaa tietosi ajoittain, vastuu tietojen ajantasaisuudesta on sinulla. Voit ilmoittaa muutoksista sähköpostitse kokemusasiantuntijaneuvojalle.

Vastaathan aktiivisesti tilaajien yhteydenottoihin. Ilmoita tilaajalle mahdollisimman pian oletko kiinnostunut työtehtävästä ja pystytkö ottamaan sen vastaan. Muista, että sinulla on aina oikeus myös kieltäytyä tarjotusta työtehtävästä. Ilmoita myös ystävällisesti mahdollisimman pian, jos työtehtävä ei sovellu sinulle, niin tilaaja voi jatkaa etsintää.

Muista kysyä työn tilaajalta (ellei hän huomaa kertoa):

  • Minkälaisesta tilaisuudesta tai kokemusasiantuntijatyötehtävästä on kyse?
  • Mikä tilaisuuden/kokemusasiantuntijatehtävän tavoite on?
  • Jos kyseessä on luentotilaisuus, mille yleisölle se on suunnattu ja keitä siellä on paikalla?
  • Millaista osaamista kokemusasiantuntijalta toivotaan?
  • Käytännön asioita: milloin ja missä tilaisuus/työtehtävä järjestetään (tarkka aika ja mahd. puheenvuoron pituus)?
  • Palkkion suuruus

Palkkio

Tilaaja määrittelee palkkion suuruuden, mutta kokemusasiantuntijana itse päätät, lähdetkö tarjotulla korvauksella työtehtävään. Palkkion lisäksi kannattaa sopia mahdollisista matkakorvauksista. Voit pyytää työn tilaajaa laatimaan työtehtävästä toimeksiantosopimuksen tai vähintään sähköpostitse vahvistamaan työn tilauksen, ajankohdan, palkkion ym. yksityiskohdat, jolloin jälkikäteen ei tule ongelmia sen todentamisessa, mitä on sovittu. Muista myös kysyä, milloin palkkio maksetaan, ellei tilaaja huomaa sitä kertoa.

Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry (KoKoA) on tehnyt palkkiosuositukset, joista voi olla apua palkkion määrittelyssä.
Tilaaja maksaa kokemusasiantuntijalle verollisen palkkion omien käytäntöjensä mukaan (ellei kokemusasiantuntija laskuta oman yrityksen kautta). Mielle ry ei toimi palkkioiden laskuttamisessa/maksamisessa.

Lisätietoja

Jos tarvitset lisätietoja tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kokemusasiantuntijaneuvojaamme: sini.kirvesmaki@miellery.fi. Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pian!