Voit ottaa yhteyttä kokemusasiantuntijaan suoraan sähköpostilla tai puhelimitse. Mielle ry tarjoaa alustan kokemusasiantuntijoiden esittelyyn, mutta ei välitä työtehtäviä tai toimi palkkioiden laskuttamisessa/maksamisessa välikätenä.

Ottaessasi yhteyttä suoraan kokemusasiantuntijaan, on hyvä selvittää yhteydenotossa seuraavat asiat:

  • Minkälaisesta tilaisuudesta tai kokemusasiantuntijatyötehtävästä on kyse?
  • Mikä on tilaisuuden/kokemusasiantuntijatehtävän tavoite?
  • Jos kyseessä on luentotilaisuus, kenelle se on suunnattu ja keitä on paikalla?
  • Millaista osaamista kokemusasiantuntijalta toivotaan?
  • Käytännön asioita: milloin ja missä tilaisuus/työtehtävä järjestetään (tarkka aika ja mahd. puheenvuoron pituus)?
  • Palkkion suuruus?

Palkkio

Tilaaja määrittelee palkkion suuruuden, mutta kokemusasiantuntija päättää, lähteekö tarjotulla korvauksella työtehtävään. Osa kokemusasiantuntijoista on kokopäivätyössä, joten palkkion tulisi kattaa vähintään ansionmenetys, mikäli työtehtävä vaatii toisesta työstä vapaan ottamista. Kannattaa huomioida, että esimerkiksi luennointitehtävät vaativat yleensä ennakkovalmistautumista eikä tehtävä rajoitu pelkkään puheenvuoroon varsinaisessa tilaisuudessa. Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry (KoKoA) on tehnyt palkkiosuositukset, joista voi olla apua palkkion määrittelyssä.

Palkkion lisäksi on sovittava mahdollisista matkakorvauksista. Kokemusasiantuntijan kanssa kannattaa siis laatia toimeksiantosopimus.

Toimeksiantosopimuspohja (esimerkkimalli)

Tilaaja maksaa kokemusasiantuntijalle verollisen palkkion omien käytäntöjensä mukaan (ellei kokemusasiantuntija laskuta oman yrityksen kautta). Varmistathan jo etukäteen, että verollisen palkkion maksu on mahdollista!

Lisätiedot

Jos tarvitset lisätietoja, haluat lähettää palautetta tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kokemusasiantuntijaneuvojaamme: sini.kirvesmaki@miellery.fi
Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pian!

Mikäli et löytänyt tältä sivulta kokemustaustaltaan sopivaa kokemusasiantuntijaa tehtävään, voit myös etsiä kokemusasiantuntijaa KoKoA ry:n kautta.

Pohjanmaan hyvinvointialue

Jos olet hyvinvointialueen työntekijä ja tilaamassa kokemusasiantuntijaa Pohjanmaan hyvinvointialueen yksiköihin, kokemusasiantuntijoiden työsopimukset ja palkkionmaksut hoidetaan järjestökoordinaattori Tuija Kiviojan kautta (tuija.kivioja@ovph.fi). Tarkista järjestökoordinaattorilta, löytyykö kokemusasiantuntija jo hyvinvointialueen kokemusosaajarekisteristä, jolloin voit tehdä toimeksiannon sitä kautta.