Vahvempia yhdessä – Stronger together!

Lue kokemusasiantuntijaneuvojamme Sinin kokemuksia IE Experts -projektista.

Minulla on kuluvan alkuvuoden aikana ollut ilo ja kunnia olla mukana IE Experts -projektissa (Immigration and Experience Experts) kokemusasiantuntijaneuvojan roolissa. Tämä kansainvälinen, kolmen maan yhteisprojekti (mukana Suomi, Ruotsi ja Liettua) muun muassa koulutti maahanmuuttajataustaisista, kohdemaissa asuvista henkilöistä kokemusasiantuntijoita. Jatkossa koulutuksen käyneet henkilöt voivat toimia tärkeänä vertaistukena muille maahanmuuttajille, auttaen ja tukien heitä kotoutumaan uuteen maahan ja kulttuuriin.

Koulutus koostui erilaisista teemoista, joista yksi käsitteli mielenterveyttä ja sen tukemista. Sain olla tässä osiossa kertomassa oman toipumistarinani sekä puhumassa vertaistuen merkityksestä. Kerrassaan upea koulutusilta, joka lopulta poiki minulle myös kutsun osallistua hankkeen päätösforumiin Liettuan Vilnaan kesäkuun alussa!

Päätösforumissa puheenvuoroni aiheena oli ”Community support and mental wellbeing during integration”, eli suomennettuna ”Yhteisöllinen tuki ja mielen hyvinvointi kotoutumisprosessin aikana”. Pääsin kertomaan Mielle ry:n toiminnasta, kokemusasiantuntijuudesta ja Mahiksella kokoontuvasta, maahanmuuttajille suunnatusta ryhmästä. Kuulijat olivat hyvin vaikuttuneita Miellen tekemästä, tärkeästä ja monipuolisesta mielenterveystyöstä! He pyysivät lähettämään lämpimiä terveisiä koko Miellen henkilökunnalle ja kaikille kävijöille: ”Keep up the good work!”

Puheenvuoro IE Experts -projektin päätösfoorumissa

Onneksi meillä oli matkan aikana myös aikaa tutustua paremmin uskomattoman kauniiseen seminaarikaupunkiimme. Vilna tarjoilikin meille parastaan: Sää suosi, kesä oli kauneimmillaan ja matkassamme oli onneksemme mukana paikkakuntalaisia, jotka johdattivat meidät toinen toistaan kauneimmille, historian siivittämille poluille!

Kun palasin työmatkalta kotiin, päällimmäisenä tunteena oli kiitollisuus. Kiitollisuus uusista kokemuksista, yhteistyötahoista ja ystävistä. Ja ennen kaikkea kiitollisuus siitä, että saan omalta osaltani olla viemässä Miellen tärkeän työn ja kokemusasiantuntijuuden sanomaa eteenpäin – ihan ulkomaille asti! Lämmin kiitos koko kansainväliselle projektiryhmälle ja erityiskiitos yhteistyöstä Suomen IE Experts – kouluttajat Kristina Lillqvist ja Raija Koivisto! Toivon ja uskon, että yhteistyömme jatkuu ja laajenee maahanmuuttajailtojen lisäksi myös muunlaiseen yhteiseen toimintaan. Mielenterveys ja sen tukeminen kuuluu meille kaikille – yhdessä olemme vahvempia!

Seuraava maahanmuuttajille suunnattu ilta toteutuu Mahiksella torstaina 22.8. klo 17! Lisätietoja sosiaalisen median kanavissamme lähempänä ajankohtaa.

Mikäli haluat tietää enemmän projektista, löydät lisätietoja näiltä verkkosivuilta:

https://www.pohy.fi/hankkeet-ja-yhteistyo/ie-experts/ (suomeksi)

https://i-expert.org/ (englanniksi)

Oikein lämmintä kesää kaikille – pidetään toisistamme huolta! 

Terveisin

Sini Kirvesmäki, Mielle ry:n kokemusasiantuntijaneuvoja

Lisää samasta aiheesta