Sini Kirvesmäki

Sini Kirvesmäki on Miellen uusi kokemusasiantuntijaneuvoja

Pohjanmaa on saanut ensimmäisen vakituiseen työsuhteeseen palkatun kokemusasiantuntijansa. Kokemusasiantuntijan rekrytointi on valtakunnallisestikin merkittävä teko.

Olen Sini Kirvesmäki, Miellen uunituore kokemusasiantuntijaneuvoja!

Vuodesta 2016 olen työskennellyt kokemusasiantuntijana ja hanketyöntekijänä Etelä-Pohjanmaan alueella, jossa asun puolisoni ja lapseni kanssa. Esikoiseni elää jo omillaan Vaasassa, joten kaupunki on jo joiltain osin tuttu paikka minulle. Vapaa-ajalla minut voi löytää jäähallin kannustusjoukoista, piirtämästä tai laulamasta. Erilaiset luovat keinot ovatkin aina olleet minulle tärkein keino pitää omasta mielen hyvinvoinnista huolta.

Oman toipumismatkani vakavista mielenterveyden häiriöistä on ollut pitkä ja kivinen, mutta näin jälkikäteen ajateltuna jokaisen askeleen arvoinen. Kasvutarinaani ovat värittäneet erilaiset traumaattiset elämäntapahtumat, jonka seurauksena olin ammattiavun piirissä lopulta yli 12 vuotta. Toipumismatkani aikana minulle heräsi toive – voisinpa joskus jotenkin auttaa kanssani saman kokeneita. Tarjota vertaistukea, jota vaille olin itse jäänyt ja monesti kipeästi kaivannut. Kuulin ensimmäistä kertaa kokemusasiantuntijuudesta ja se tuntui kuin vastaukselta toiveeseeni. Tiesin kuitenkin, että voidakseni auttaa joku päivä jotakuta toista, olisi minun autettava itseäni ensin.

Lopulta vuosia myöhemmin tiesin olevani valmis. Hain koulutukseen ja pääsin mukaan. Opintovuosi antoi minulle lopulta paljon enemmän, kuin pelkän tittelin. Sain toivoa ja vertaistukea, jonkinlaisen merkityksen rankoille kokemuksilleni. Mahdollisuuden kertoa tarinani ja ennen kaikkea tuoda kaltaisilleni vertaistukea ja toivoa – minäkin selvisin, sinäkin selviät.

Työvuodet kokemusasiantuntijana Etelä-Pohjanmaalla ovat olleet vaiherikkaat ja monipuoliset. Minulla on ollut kunnia kohdata, tukea ja auttaa lukemattomia mielenterveyden haasteiden kanssa kamppailevia ihmisiä. Olen nähnyt aitiopaikalta, miten merkittävä ja tärkeä rooli kokemusasiantuntijuudella mielenterveystyössä on. Toimimme sillanrakentajina asiakkaiden ja ammattilaisten välillä, tuoden kentälle ikään kuin uudenlaisen työkalun – omakohtaisen toipumiskokemuksemme.

On valtava kunnia päästä osaksi Mielle ry:n toimintaa ja päästä vahvistamaan kokemusasiantuntijuutta Pohjanmaan alueella. Tehtäviini kuuluu paitsi kehittää alueen ja Miellen kokemusasiantuntijatoimintaa, myös tarjota neuvontaa ammattilaisille, kokemusasiantuntijoille ja asiasta kiinnostuneille.

Ole siis matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos haluat kuulla kokemusasiantuntijuudesta lisää!

Lisää samasta aiheesta