Vihdoin on kesä

Oletko miettinyt, mitä kaikkea Vaasassa voi tehdä kesällä? Tutustu Tanjan vinkkeihin!


Säät ovat lämmenneet ja voidaan nauttia kesäisemmästä säästä. Aamut ja illat ovat valoisampia. Pikku hiljaa voi päästä kesäfiilikseen ja voi ehkä pulahtaa veteen uimaan. Mitä kaikkea muuta voisikaan kesäaikaan tehdä? Olen listannut asioita, joita voi tehdä Vaasassa ja lähiseuduilla.

Vaasan kesä

Vaasan kaupungin verkkosivuilta voi löytää valtavasti ideoita tekemiseen: esimerkiksi luonto-, kulttuuri- ja nähtävyyskohteet. Itse ihastuin sivuun, jossa kerrotaan parhaimmista auringonlaskupaikoista. Niihin pääsee helposti vaikkapa pyöräillen tai bussilla.

Ovatko Vaasan keskustan puistokohteet jo tuttuja? Ehkä sinulla on myös tiedossa muitakin paikkoja, salaisia puutarhoja. Olin mukana kerran Miellen retkellä Vanhassa Vaasassa sijaitsevassa Yxgärden puutarhassa. Siellä oli kivoja polkuja sekä sai ihastella kauniita kukkia. Näkyyköhän joillain laitumilla taas hevosia tai lampaita? Miksipäs ei voisi niitä käydä tervehtimässä.

Auringonlasku Mansikkasaaressa

Kirsikkapuita on myös ihana käydä ihastelemassa, esimerkiksi Onkilahdessa, jonne on istutettu muutama puu. Mukaan voi ottaa vaikkapa pienen piknik-korin. Ihana kun Vaasaan on tehty tällaisia puistoja! Luonnossa oleminen ja varsinkin kukkien, ehkä myös vesilähteiden katselu piristää. Muista kuvata edes jotain!

Joskus on kiva kuitenkin vain oleskella, ja vaikka lukea kirjaa tai plarata lehtiä. Vaasan kirjastolta on mahdollista voi lainata perinteisiä aineistoja, mutta niitä on mahdollista lueskella myös e-muodoissa. Näitä voi lukea kuntien yhteisessä e-kirjastossa ja lisätietoja voi saada Vaasan kaupunginkirjastolta. Muihin e-aineistoihin kannattaa käydä myös tutustumassa tästä linkistä

Myös Mahiksella on kesäisin toimintaa ja kivaa tekemistä. Paikan päällä kannattaa käydä, koska siellä kerrotaan enemmän mahdollisista tulevista retkistä tai muista tapahtumista. Tekemistä löytyy siis millä mitalla ja jollei tekemistä niin kaipaa, voi hakea vaikkapa jätskin ja nauttia siitä auringossa. Hyvää kesää siis kaikille!

Teksti ja kuvat ovat blogistimme Tanjan käsialaa.

Lisää samasta aiheesta