Pirkko Vartiainen ja Hanna Ehrnrooth kunniakirjojen kanssa

Mielle jakoi ansiomerkkejä hallituksen jäsenille

Ansiomerkit myönnettiin Pirkko Vartiaiselle ja Hanna Ehrnroothille (kuvassa) sekä Raija Kujanpäälle.

Mielle ry on muistanut pitkään ansioituneita hallitusjäseniään Mielenterveyden keskusliiton ansiomerkeillä.

Kultaisen ansiomerkin saivat Mielle ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Raija Kujanpää sekä hallituksen varajäsen, Pirkko Vartiainen. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin hallituksen jäsen Hanna Ehrnroothille. Ansiomerkit jaettiin 19. joulukuuta Mielle ry:n hallituksen kokouksessa.

Kaikki kolme ansiomerkkien saajaa kokevat yhdistyksen arvot itselleen läheisiksi.

– Suomessa tehtävästä mielenterveystyöstä huolehtii pitkälti kolmas sektori eli järjestöt ja yhdistykset. Mielle ry:n tekemällä työllä on todella suuri merkitys, toteaa Pirkko Vartiainen.

– Yhdistyksen toiminta on kasvanut ja laajentunut parin vuosikymmenen aikana valtavasti ja siinä on ollut mielenkiintoista olla mukana. Työ on ikään kuin vienyt mennessään, toteaa Raija Kujanpää kysyttäessä, mikä hänet on pitänyt mukana yhdistyksen toiminnassa jo 20 vuotta.

Raija Kujanpää tunnetaan monista merkittävistä luottamustoimistaan, muun muassa Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtajana, ja hän on ollut mukana valmistelemassa vuoden vaihteessa toimintansa aloittavaa Pohjanmaan hyvinvointialuetta. Kujanpää on toiminut Mielle ry:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 2007-2020 ja varapuheenjohtajana vuodesta 2021 lähtien.

Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteen professori emerita Pirkko Vartiainen on ollut yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2002 lähtien.

Hanna Ehrnrooth toimii Vaasan suomalaisen seurakunnan diakoniajohtajana ja on aloittanut hallitustaipaleensa Mielle ry:ssä vuonna 2007.

Mielenterveyden keskusliiton ansiomerkit myönnetään sen jäsenyhdistysten toiminnassa ansioituneille henkilöille vapaaehtoistyöstä mielenterveyden edistämiseksi. Kultainen ansiomerkki myönnetään 20 vuoden ja hopeinen ansiomerkki 15 vuoden jälkeen. Mielle ry on yksi Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksistä.

Lisää samasta aiheesta