Mielle ry:n Karnevaali-Lilliputti johdattaa Taiteiden yön karnevaalikulkuetta

Karnevaaliasuun puettu Lilliputti-juna on torstaina 11. elokuuta pidettävän Taiteiden yön karnevaalikulkueen vetonaula.

Karnevaalikulkue järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ja ensimmäisen Karnevaali-Lilliputin koristelusta vastaa vaasalainen mielenterveysyhdistys, Mielle ry.

Lilliputin koristelun ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Mielle ry:n asiakkaat ja ohjaajat Työpaja Komppikselta, Työpaja Spurtista sekä hyvän mielen keskus Mahikselta.

– Saimme kaupungin kulttuuripalveluista tällaisen rohkean ehdotuksen ja otimme haasteen innoissamme vastaan, kertoo toimintavastaava Jinna Vilponen Työpaja Spurtista.

Lilliputin lopullinen karnevaaliasu paljastuu vasta tapahtumapäivänä, mutta Vilponen valottaa, että koristelua on lähdetty suunnittelemaan pohtimalla, mikä kuvastaa Vaasaa ja vaasalaisuutta. Lisäksi koristeissa on haluttu käyttää mahdollisimman kestäviä ratkaisuja ja materiaaleja.

– Meille oli tärkeää, että koristeilla olisi käyttöä tapahtuman jälkeenkin. Esimerkiksi osa koristeista pääsee myöhemmin osaksi lastentapahtumaa, Vilponen kertoo.

Taiteiden yössä Lilliputti kuljettaa tapahtuman yleisöä tapahtumapaikasta toiseen näyttävässä asussaan. Junan kyytiin pääsee klo 19 kaupungintalolta, ja kulkue liikkuu läpi keskustan kohti pääkirjastoa, jonne juna saapuu klo 20. Paikkoja on rajoitetusti.

Taiteiden yön karnevaalikulkue on saanut innoituksensa maailmalla järjestettävistä näyttävistä kulkueista, kuten esimerkiksi Rion karnevaaleilta. Tarkoituksena onkin rakentaa Taiteiden yön karnevaalikulkueesta toistuva perinne, jossa jatkossakin eri tahot innostuisivat lähtemään mukaan kulkueen ideointiin ja toteutukseen. Ensimmäiseen karnevaalikulkueeseen osallistuu Mielle ry:n lisäksi 12 muuta paikallista yhdistystä tai toimijaa.

Lisää samasta aiheesta