Toipumismatkalla-materiaalista tukea mielen toipumiseen

Materiaalin tarkoituksena on toimia mielenterveyden haasteita kohdanneiden tukena ja herättää ajatuksia kohti parempaa mielen hyvinvointia.

Mielle ry:n verkkosivuilla julkaistusta Toipumismatkalla-materiaalista jokainen voi saada tukea mielen hyvinvointiin. Materiaalia esitellään Teamsin välityksellä 21.11. klo 14.30.

Mielle ry:n verkkosivuilla julkaistiin mielenterveysviikon alussa Toipumismatkalla-materiaali. Materiaalin tarkoituksena on toimia mielenterveyden haasteita kohdanneiden tukena ja herättää ajatuksia kohti parempaa mielen hyvinvointia. Materiaaliin pääsee Miellen verkkosivujen etusivun yläpalkista.

”Idea materiaaliin syntyi siitä, että suuri osa toipumisorientaation käsitteeseen liittyvästä kirjallisuudesta on alan ammattilaisille suunnattua. Toipumisorientaatio on Miellenkin toimintaa ohjaava filosofia. Toipumismatkalla-materiaali on tarkoitettu ihan jokaiselle ja laadittu helposti lähestyttäväksi”, Mielle ry:n hankekoordinaattori-järjestösuunnittelija Tiina Taipale toteaa.

Terveydenhuollon palveluiden ja lääkehoidon rinnalla omaa toipumista ja mielen hyvinvointia voi edistää monin tavoin. Toipumismatkalla-materiaali voi olla yksi osa suurta kokonaisuutta. Sen tehtävänä on herättää ajatuksia ja tarjota rohkaisua toipumisen tueksi.

Verkkosivun materiaalissa voi edetä askel kerrallaan polkua pitkin tai tarkastella niitä osioita, jotka puhuttelevat itseä eniten. Materiaalissa käsitellään näkökulmia esimerkiksi toivon, osallisuuden, elämän merkityksellisyyden, identiteetin ja vahvistumisen kautta. Kokonaisuuteen kuuluu myös täydentyvä Toipumistarinoita-osio, jonne kootaan vertaistuellista sisältöä mielen haasteista toipumiseen.

”Meillä jokaisella on mielenterveys ja siitä huolehtiminen on jatkuva prosessi. Toipumismatkalla-materiaali on kaikille avointa sisältöä. Materiaali on myös uudenlainen tapa jakaa asiantuntemustamme ja edistää mielenterveyttä”, Mielle ry:n toiminnanjohtaja (sij.) Frida Nylund toteaa.

Toipumismatkalla ei ole maaliviivaa. Hyvää, merkityksellistä elämää voi elää myös oireiden kanssa ja sairaudesta huolimatta.

Toipumismatkalla-materiaalista pidetään esittelytilaisuus Teamsin välityksellä tiistaina 21.11. klo 14.30. Linkki Teamsiin. Jos linkin toiminnassa on haasteita, kalenterikutsun voi pyytää sähköpostitse osoitteesta viestinta@miellery.fi.

Pääset tutustumaan Toipumismatkalla-materiaaliin myös tästä linkistä.

Lisää samasta aiheesta