Olemme mukana Mielenturvaa-verkostossa – tavoitteena mielenterveyden edistäminen työpaikoilla

Mielenterveys ei ole tabu, ja siitä kuuluu ja saa keskustella myös työssä yhdessä muiden kanssa.

Mielle ry on osa huhtikuussa 2022 perustettua Mielenturvaa-verkostoa. Mielenturvaa-verkoston tavoitteena on taklata työelämän mielenterveyskriisiä yhteisvoimin. Verkoston luoman Mielenturvaa-mallin avulla kaikki suomalaiset työpaikat halutaan haastaa mukaan vahvistamaan mielenterveyttä ja tarjoamaan kattavampia mielenterveyspalveluita.

– Lähdimme mukaan, jotta mielenterveys ja sen edistäminen olisi työelämässä aidosti näkyvillä ja mukana organisaatioiden työssä. Mielenterveys ei ole tabu, ja siitä kuuluu ja saa keskustella myös työssä yhdessä muiden kanssa, toteaa Mielle ry:n toiminnanjohtaja Johanna Yliviitala.

Hahmo osoittaa yläpuo9lellaan olevaa tekstiä, jossa lukee Eihän työpaikallasi jää mielenterveys turvaamatta?

Työelämä vaatii mieleltä koko ajan enemmän, ja mielenterveyden häiriöt aiheuttavat kasvavassa määrin työkyvyttömyyttä. Mielenterveysongelmat ovat suurin yksittäinen syy sairauspoissaoloihin työpaikoilla, ja jopa puolet työkyvyttömyyseläkkeistä johtuu mielenterveyssyistä. Mielenterveyssyiden takia suomalainen työelämä menettää vuosittain yli 17 miljoonaa työpäivää. Mielenterveyden häiriöistä johtuvat kustannukset suomalaiselle yhteiskunnalle ovat kokonaisuudessaan noin 11,2 miljardia euroa vuodessa.

Verkoston perustajina ovat keskeiset työelämän toimijat: Akava, Barona, Ellun Kanat, Heltti, Hyvinvointiala HALI ry, Janssen, Kukunori ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Mehiläinen, SAK, STTK ja Vincit.

Lue lisää Mielenturvaa-verkostosta

Lisää samasta aiheesta